2009. december 29., kedd

Clinique Turnaround Concentrate



A Clinique honlapja ez mondja a szérumról:

"High-performance cocktail of exfoliating ingredients prompts a renewal process that is multilevel, time-released. Speeds fresh cells to the surface. Continually unveils brighter, more radiant skin. Leaves skin with a velvety feel and a perfected look. 
Skin Types: All  
Concern: Dullness"
    Vagyis: Bőrhámlasztó összetevők olyan magas hatásfokú kombinációja, amely több szinten és hosszú időn keresztül hatva újítja meg a bőrt. Az új sejtek gyorsabban a bőr felszínére kerülnek. Folyamatosan ragyogóbb bőrt eredményez, bársonyos érzetet és még tökéletesebb bőrképet ad.
    Bőrtípus: Mind
    Probléma: Szürke, fakó bőr

    Kétszer is volt alkalmam a Turnaround concentrate-et használni, egyszer én magam vásároltam meg, másodjára ajándékba kaptam. Igazából az Estée Lauder Idealist skin refinisher szérumja volt a szívem vágya, de az olyan sokba került, hogy soha nem szántam rá magam a beszerzésére. Amikor a Clinique piacra dobta ezt a terméket nagyon megörültem, mert ugyanazt ígérte mint az Idealist, de barátibb áron. Aztán azt is gondoltam, hogy ugye ezek egy cég tulajdonképp, hátha nem is különbözik a két krém annyira. Az Idealistet csak üzletben próbáltam ki, de teljesen lenyűgözött, hogy milyen bársonyossá változtatta azt a kicsi bőrfelületet, ahová felkentem. A Turnaround is azzal fogott meg, hogy ugyanezt a matt, sima és hihetetlenül bársonyos bőrt eredményezte.

    Tehát megvettem egy 30 ml-es flakont. Praktikusan pumpás adagolóval készül, ez sokkal jobb mint a tégely. A nyomófej jól kezelhető és nem szennyeződik a krém a belenyúlkálástól. Az átlátszó műanyag flakonban látszik, hogy hol tartunk a használatban és a végén az adagolófej lecsavarozható, így ki tudjuk nyerni az utolsó cseppeket is ebből az elég drága arcápolóból. A szérum maga krémes-zselés állagú, nagyon könnyen eloszlatható, hamar beszívódik és a szokásos semleges, kicsit kémiaszertár illata van, amit a Clinique-től megszokhattunk. Azonnal nagyon matt és bársonyos lesz tőle a bőr. Én naponta 2x használtam, úgy, hogy tisztítás után ez volt az első réteg, aztán erre jött reggel a hidratáló krémem, este pedig a retinolos ápolóm. (Itt annyit megjegyeznék, hogy pár hét után nem tudtam együtt használni a retinolos krémemmel, mert viszkető piros kiütések jelentek meg a bőrömön, szerintem sok volt a Turnaround hámlasztása és a retinol szárító hatása egyszerre.)

    Ami az ígért hatást illeti, tudniillik, hogy bőrmegújító, arról nem sok pozitívat tudok sajnos elmondani. Összesen a két flakont (másodjára 50 miliset kaptam ajándékba) több hónapig használtam, és a bőrhámlasztás próbája az volt, hogy nem használtam 2 hétig pluszban semmilyen bőrradírt. Azt gondolom, hogy ha a Clinique úgy működik, ahogy a termékleírásban szerepel, akkor így is simának kellett volna lennie a bőrömnek. Hát nem így történt. Volt a bőröm felszínén egy mesterséges bársonyos réteg, amit a szérum képezett, de alatta a bőröm egyre elszarusodottabb lett, szinte úgy éreztem, hogy fuldoklik az elhalt sejtrétegek alatt. 2 hét után kénytelen voltam elővenni a jól bevált arcradíromat és újra rendszeresen használni.

    Összességében nekem sajnos nem vált be a Turnaround concentrate, és ezek után igazán érdekelne, hogy vajon a "nagytestvér" a Lauder Idealist vajon működik-e...

    A Clinique Turnaround Concentrate 30 és 50 ml-es kiszerelésben kapható, a kisebb flakon 12 ezer, a nagyobb 16 ezer forint körüli áron.








    2009. december 22., kedd

    Elséve Studio Line Hot Liss hővédő balzsam



    Általában nem használok hagyományos hajbalzsamokat, úgy érzem, túlságosan elnehezítik, lelapítják a hajamat. Szeretem viszont az ilyen innovatív termékeket, mint a Hot liss hővédő: nem kell kiöblíteni, véd a hőhatás ellen és egyenes tartást ad a hajamnak az ígéret szerint.
    A Hot liss fehér, könnyű krém, nagyon finom illatú, jól szétoszlatható a hajon. Több hónapnyi használat alatt sem sikerült azonban rájönnöm, hogy a hajszárító forrósága ellen valóban véd-e. (Kérdés persze, hogy a használata nélkül milyenek lennének a hajvégeim.) Elvileg hajvasalóhoz ajánlják, de persze a hajszárító is eléggé igénybe veszi a hajszálakat, főleg ha valaki kétnaponta mos hajat, mint én. Az mindenestre biztos, hogy sima és fényes lesz tőle a hajam. Gyakran úgy is használom, hogy ha túlságosan "száll" a megszárított hajam, akkor pici hot liss-szel simítom le a hajvégeket.

    A hajápolót 900-1100 forint közötti áron szoktam látni a boltokban, egy (150 ml-es) flakon nekem több hónapig tart.

    Lancôme Aqua Fusion szájfény


    A legelső poszt a blogon egy olyan termékről szól, ami mindig a táskámban van és mégsem a kedvencem. Impulzus-vásárlás során került a birtokomba, a szöveg a tubuson (continuously infusing moisture + glossy lip balm) azt ígérte, hogy egyszerre hidratálja az ajkamat és még szép fényt is ad, így aztán nem tudtam neki ellenállni. A 15 ml-es kis tubus ferdén levágott kinyomó fejben végződik, így a balzsam mindenféle segédeszköz (ujj, ecset) nélkül felkenhető a szájra. A krémes zselé opálos fehér színű és gyöngyházasan csillogó, könnyen szétterül az ajkon, kicsit hűsítő, mert mentát is tartalmaz és nem ragad, legalábbis egy ideig. Igazából ezért is vettem meg, mert kipróbáláskor nem volt ragacsos, viszont puha érzetet adott a számnak. Kb. 2 óra elteltével azonban, ha addig nem nyalja le az ember, elkezd ragadni, nyilván ahogy a nedvesség párolog belőle, és ilyenkor már az újrakenés sem az igazi valahogy. A másik problémám vele az erős illata és íze, ami amúgy friss-tengeres-tisztaságszag, leginkább arckrémek illatára emlékeztet, de sajnos az íze is olyan, mint amikor véletlenül belekenődik az arckrém a számba – számomra nagyon nem kellemes.

    Összefoglalva: az Aqua Fusion szájfény jól hidratál, egy ideig nem ragad, szép és visszafogott fényt ad az ajkaknak, az illata és az íze nekem túl erős. Én 16 euróért vettem úgy másfél éve, szerintem a hazai boltokban is 4-5 ezer forint körül lehet az ára.