2010. január 4., hétfő

Vichy Normateint alapozó




Komplikált - és kombinált - bőröm van, nehéz olyan termékeket találnom, amelyek nem okoznak semmilyen problémát. A T-vonalam zsíros, a többi rész száraz, és úgy ahogy van, az egész vízhiányos, de borzasztóan. Most az arckrémekkel folytatott harcaimról nem is írnék, fogtok még erről eleget "hallani", de persze a jó alapozó megtalálása legalább akkora feladat, ha nem nagyobb. Mert milyen is a jó alapozó? Olyan, ami nem ront a bőröm állapotán, vagyis se nem teszi fénylővé, se nem szárítja ki, plusz épp a megfelelő mértékben fed. Ez utóbbi mondjuk változó elvárás, de mostanában van néhány makacs szeplőm (vagy napfoltom), amelyeket jó lenne elfedni, de ahhoz már szinte maszkszerű krém kellene. 

Nem tudom, ki hogy van vele,  de szerintem  az alapozó az a dekorkozmetikai cucc, amiből érdemes drágább fajtát venni, mert - sajnos - a minőség  egyenesen arányos az árral, és ezt sok-sok év és sok-sok elfecsérelt forint tapasztalatai alapján mondom. (Tényleg: összeszedem majd egy postban, hogy mire érdemes többet költeni és mi az, amiből akár a legolcsóbb is jó.) Mostanában két alapozót használok felváltva, ezek, úgy érzem, megfelelnek a bőröm állapotának. Az egyik a Vichy Normateint, amelyről ezt ígéri a termékismertető:

A Vichy innovációja: az első Sebum-Proof textúra. Tartósan egyenletes és matt arcbőr. Az alapozó nem csomósodik össze.

Zincadoce A™ hatóanyaggal: Láthatóan csökkenti a bőrhibákat 

Összecsomósodás elleni hatás: Finom, különálló színező pigmentjeinek köszönhetően a Normateint textúrája nem áll össze. Az arcbőrön rendkívül rugalmas, könnyű réteget alkot.

Különösen tartós hatás: A felvitelt segítő illékony olajok a bőrre kerülve elpárolognak. Az így könnyebbé vált textúra a bőrön található faggyúval való érintkezés után sem mozdul el 


A Vichy Normateint 30 ml-es tubusban kapható, nem mitteszerképző, Vichy termálvizet tartalmaz és 20-as fényvédő faktort, ez utóbbiért külön gratuláció a gyártónak, nálam fontos szempont a fényvédelem! Ötféle árnyalatban juthatunk hozzá: opal, nude, sand, gold, bronze. Én eléggé világos bőrű vagyok, télen szinte betegesen sápadt, és sárgás árnyalatú a bőröm. Leginkább a legvilágosabb opal árnyalat áll közel a bőröm színéhez, de nyáron, amikor azért barnább vagyok kicsit, túlságosan fehérnek tűnik rajtam. Viszont a következő nude árnyalat meg túl sötét nekem, a többiről már szót sem ejtek, szerintem azokat inkább afrikai kartársnők tudják igazán használni. Szóval ez a szín dolog nincs egészen rendben a Normateintnél, az opal és a nude közé még elférne néhány árnyalat.

A Normateint közepes fedést biztosít, először meglepően hígnak találtam az állagát, nagyon kellett figyelni, hogy ne nyomjak ki a tubusból túl sokat. A könnyű textúra miatt nagyon könnyen fel is kenhető, erre én az ujjacskámat használom.  (Alapozót csak a homlokomra , orromra és államra használok, ott vannak eltüntetendő pórusok.)  Szépen eloszlik a bőrön és néhány órán keresztül matt felületet ad, de azután sajnos az én T-vonalam újból fényleni kezd... Hiába, olyan csodaszer még nem került az arcomra, ami egész napra mattá tette volna. Ennek ellenére a Normateint az egyik legjobb alapozó kevert bőrre! Télen kicsit száraznak tűnik alatta a bőröm, ezért a legnagyobb mínuszok idején váltogatom a Clinique  Perfectly real alapozóval, ami krémesebb (erről majd lesz külön post).


Összefoglalva: a Vichy Normateint könnyű, közepes fedést adó alapozó, kevert bőrre nagyon jó, mert nem tömíti el a pórusokat és matt felületet biztosít néhány órán át. Hátránya, hogy télen nem véd eléggé a szárazabb levegő és hideg ellen és nincs elég finom átmenet a színárnyalatai között, ezért nehéz lehet a megfelelő színt kiválasztani. Kizárólag patikában kapható, 5800 forint körüli áron.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése